Guide til regnskabsprogram / bogføringssystem:
Regnskabsprogram: Hvilket skal din virksomhed vælge?
(Sammenligning og vejledning)
Det får du ud af guiden
Denne guide sammenligner 3 populære regnskabssystemer: Billy, Dinero og e-conomic. Vi har ud fra vores egen erfaring og input fra vores kunder lavet en pointtavle, og ratet de 3 systemer, så du kan vælge det rigtige regnskabsprogram til din virksomhed.
Sådan er guiden bygget op
Guiden er tiltænkt at være for alle mindre virksomheder, uanset niveau og faglig indsigt i regnskabsprogrammerne. Derfor har vi opdelt guiden i 3 niveauer, der i alt rummer 9 sektioner, som du let kan springe i.
Læs videre eller klik direkte ned på det kapitel, der har interesse for dig
Kapitel 1: Hvad er et regnskabsprogram
Kapitel 2: Sådan scorer regnskabsprogrammerne
Kapitel 3: Fordele ved de enkelte regnskabsprogrammer
Introduktion
Der findes i dag mange regnskabsprogrammer, og det kan være svært som mindre virksomhed at vælge. Teknologien omkring bogholderi og regnskab er i hastig udvikling, og mulighederne for at spare tid og penge på bogholderiet er mange.
I vores virksomhed hjælper vi hver dag mange mindre virksomheder med bogholderi og regnskab, og vi arbejder i alle de gængse systemer.I denne guide har vi valgt at fokusere på de 3 mest populære systemer: Billy, Dinero og e-conomic.
Kapitel 1
Det grundlæggende om regnskabsprogrammer – hvad, hvilke og hvorfor?
Et regnskabsprogram (også kaldet ’bogføringssystem’ eller ’ERP system’) er et program, der gør det lettere for virksomheder at håndtere bogføring og regnskab. Typisk kan et regnskabsprogram sende faktura og bogføre regninger, og samler alt data ét sted, så man nemt kan få et overblik over bogholderiet og økonomien i et selskab.
I forbindelse med hele digitaliseringen af virksomheder, har regnskabsprogrammerne vundet stærkt frem og findes derfor i mange forskellige afskygninger.
Nogle er gratis, andre er betalte. Nogle er offline, andre er online og ligger i skyen. Her skal man logge ind på regnskabsprogrammets hjemmeside fra computeren, for at kunne bogføre og fakturere.
Efterhånden ligger regnskabsprogrammerne i skyen, og har som oftest både en gratis version (freemium) og en betalt version (premium).
Her vil man få de mest basale features i en gratis version, hvorefter man hurtigt kan komme til at mangle nogle moduler, som man kun kan få ved at opgradere til den betalte version.
Det betyder ikke, at man derfor skal holde sig fra gratis systemer, men man skal gøre op med sig selv og sin virksomheds behov og vurdere, om de penge ’sparet’ i virkeligheden ikke er godt givet ud, hvis det kan lette den administrative arbejdsbyrde.
Har man en lille nystartet virksomhed uden større kompleksitet, kan det vær rigtig godt at starte ud med en freemium version, for at bryde muren og komme i gang. Man kan altid opgradere eller flytte sine data fra ét program til et andet.
Hvilke regnskabsprogrammer findes der i Danmark?
Hvis du har drevet virksomhed i et stykke tid (eller overvejer at blive selvstændig) og har bevæget dig i forskellige iværksætter fora, så har du formentlig stødt på nogle af de regnskabsprogrammer, som er populære i Danmark – det er faktisk næsten svært at undgå dem.
Du har måske endda været inde på nogle af systemernes hjemmesider og læst om dem:
Typisk i iværksætter-kredse er det særligt Billy, Dinero og e-conomic, der bliver nævnt som de fortrukne programmer (hvorfor det også er dem, denne guide handler om).
Afhængig af hvem du spørger, kan den enkeltes fortrukne regnskabsprogram være forskelligt – nogle er næsten religiøse omkring det.
Typisk er Billy og Dinero fortrukket af de iværksættere, hvor e-conomic er fortrukket af bogholdere og revisorer.
Har du en dyr revisor eller skal du til at vælge? Så se vores guide til at spare penge på din revisor.
Udover de 3 nævnte systemer, findes der også andre løsninger til små- og mellemstore virksomheder, som:
med flere …
Hvornår skal man bruge et regnskabsprogram?
Vi anbefaler altid at bruge et regnskabsprogram, når du driver virksomhed. I ’gamle dage’ (og nogle steder stadigvæk) brugte man store ringbind og Excel, for at holde styr på bogholderiet.
Meget af tiden gik med at holde orden i ringbindene, og lægge bilag i datoorden – det giver ikke længere mening i dag.
Udover at et Excel-ark kan være kedeligt at se på, så er regnskabsprogrammerne i dag så intuitive og visuelle, at det er let at forstå og bruge, hvilket gør det administrative arbejde meget lettere.
Har man et bilag der skal bogføres, taster man det ind i systemet, og så ligger det der hele tiden (det bliver ikke smidt ud ved en fejl, og der kan heller ikke spildes kaffe ud over det).
Hertil kan man også nemt sortere bilag i datoorden og efter type – og altid finde sine bilag.
Skal det være endnu nemmere, kan man i dag tilkøbe scanningsmodul, som er en app på din telefon, der taler sammen med dit regnskabsprogram. Har du fx en regning fra tanken eller en café, tager du et billede af den med din telefon og sender den direkte videre i systemet (det tager max 30 sekunder).
Fordi regnskabsprogrammer gør det så meget nemmere, anbefaler vi derfor at bruge et system, hvis man er seriøs omkring sin virksomhed – uanset størrelse.
Kapitel 2
Hvilket regnskabsprogram er det bedste i Danmark?
Hos BogholderiService arbejder vi med forskellige regnskabsprogrammer, idet vi dog betjener de fleste kunder i enten Billy, Dinero eller e-conomic. Årsagen er, at vi anser disse tre systemer som modne og stabile systemer. Samtidig er alle tre systemer online-systemer, hvilket giver BogholderiService de bedste betingelser for at betjene kunder i hele Danmark.
Vi har samlet vores egen erfaring med systemerne, og sammenholdt dem med de input, som vi får fra vores kunder. Systemerne er herefter vurderet i forhold til de parametre, som vi anser for de vigtigste, når du skal vælge regnskabsprogram.
Der kan selvsagt være helt særlige forhold for din virksomhed, som er afgørende for dit valg af regnskabssystem, f.eks. branche, behov for lagerstyring eller andet.
Der vil helt sikker være brugere der ikke er enig i vores rating, men vi tager gerne en dialog omkring fordele og ulemper for din virksomhed, hvis du har brug for konkret sparring.
Runde 1:Bedste regnskabsprogram til opstartsvirksomheder
Billy med 9 point.
E-conomic med 8 point.
Dinero med 5 point.
Sådan er de bedømt
Dinero er blevet meget populært blandt iværksættere og opstartsvirksomheder. Det skyldes ikke mindst stifteren Martin Thorborg, som har været fantastisk til at profilere sig selv og Dinero.
Vores vurdering er imidlertid, at Billy er en bedre løsning. I vores dialog med iværksætterne oplever vi desværre, at Dinero ofte giver problemer, når bogføringen slå knuder. Det er en oplevelse vores bogholdere deler.
Eksempler på bedre funktionalitet i Billy er automatisk bankafstemning samt en præ-installeret mulighed for at videresende regninger fra mail direkte til Billy.
Vi vil derfor anbefale Billy til dig, der gerne vil have et enkelt og let tilgængeligt system.
Du kan vælge at starte på en gratisversion i både Billy og Dinero, men du skal være opmærksom på, at du meget hurtigt får behov for den funktionalitet der ligger i en betalingsversion.
Vi anbefaler Billy til opstartsvirksomheder
Klik på billedet for at se pointtavlen større
Runde 2:Bedste regnskabsprogram til de mere krævende virksomheder
e-conomic med 22 point.
Billy med 21 point.
Dinero med 17 point.
Sådan er de bedømt
Danmarks første online regnskabssystem, e-conomic, er udviklet af en revisor til revisorer og bogholdere. Det er derfor, at revisorer og bogholdere meget ofte anbefaler e-conomic.
Da systemet har været på markedet i mange år, er det også et veludviklet system med bred funktionalitet og ikke mindst mange udvidelsesmuligheder.
Der findes således et stort antal programmer, der kan arbejde sammen med e-conomic – f.eks. kassesystemer, webshops, lønsystemer, brancheløsninger mv.
Du skal dog være opmærksom på, at e-conomic hurtigt løber op i pris, når din virksomhed vokser og du samtidig vil udnytte de mange muligheder.
Endelig er vi også nødt til at nævne, at e-conomic desværre lider af hastighedsproblemer, som de uden held har forsøgt at løse i flere år.
Vi anbefaler e-conomic til de mere krævende virksomheder
Klik på billedet for at se pointtavlen større
Kapitel 3
Opsummering: fordele ved de enkelte systemer
Fordele ved regnskabsprogrammet Billy
Billy er et modent bogføringsprogram, som dækker alle basale behov for en ny og / eller mindre virksomhed. Funktionaliteten er enkel og supporten er god.
Hurtigt at komme i gang og nemt af trække regnskabsrapporter.
Endelig er der løbende udvikling af programmet og du har derfor også sikkerhed for, at programmet ikke forældes.
Du kan læse mere om Billy på deres hjemmeside.
Fordele ved regnskabsprogrammet Dinero
Dinero har lagt et stort stykke arbejde i at hjælpe dig der har mange spørgsmål til bogføringen af dine bilag.
Dinero har lavet en veludviklet guide, der hjælper dig til at forstå, hvordan du skal behandle dine omkostninger i forhold til moms og skat. Det kan være en stor hjælp – men virker også for nogle en smule overvældende, at tage stilling til de mange momsregler mv.
Du kan læse mere om Dinero på deres hjemmeside.
Fordele ved regnskabsprogrammet e-conomic
e-conomic er ubetinget det mest testede bogføringsprogram. Det bruges stort set af alle revisorer og bogholdere, og det er derfor ikke svært at finde hjælp hvis behovet opstår.
Endvidere har e-conomic den bredeste supportfunktion med online support, chatfunktion, video og online undervisning.
Endelig er e-conomic også et stærkt program, når dine behov stiger i takt med virksomhedens udvikling.
Du kan læse mere om e-conomic på deres hjemmeside.
Få pris på bogføring (uforpligtende)
Tilbud er selvsagt uforpligtende – men vi har heller ingen binding i de aftaler, vi indgår med vores kunder.
1. Vi taler om din forretning
På telefonen gennemgår vi din forretning og får afdækket dit behov.
2. Vi taler om din forretning
På telefonen gennemgår vi din forretning og får afdækket dit behov.
3. Vi taler om din forretning
På telefonen gennemgår vi din forretning og får afdækket dit behov.
Få en pris på telefonen
"Vi giver typisk en pris allerede på telefonen"
Kim Stig @BogholderiService